Overslaan naar content

Manager Manufacturing

Hybride
 • Wieringerwerf, Noord-Holland, Nederland
Assemble & build

Functieomschrijving

Sluit je aan bij HGG Profiling B.V. en ontdek de mogelijkheden om bij te dragen aan de toekomst van de staalindustrie!

Manager Manufacturing | HGG Group | Wieringerwerf

Waarom jij de nieuwe Manager Manufacturing van HGG wilt zijn? Omdat wij meebouwen aan projecten van € 100.000,- tot € 6 miljoen euro, onze klanten over de hele wereld verspreid zijn en we actief zijn in verschillende bedrijfstakken zoals: Offshore en staalbouw, scheepsbouw en procesindustrie. Wij zijn marktleider in de ontwikkeling en bouw van 3D profileringsmachines en hier zijn wij ontzettend trots op!


Wat ga je doen als Manager Manufacturing?

Als Manager Manufacturing geef jij richting aan de afdeling Procurement, Project Management en Assemble & Build. Jij bent verantwoordelijk voor het aansturen en optimaliseren van deze afdelingen. Initiëren, plannen en coördineren van de strategische en tactische werkzaamheden binnen de afdeling behoort tot jouw takenpakket.

Een greep uit het takenpakket van de Manager Manufacturing:

 • Zorgen voor een optimale balans tussen efficiënte productie en tijdige oplevering van projecten;
 • Opstellen van een investeringsplan en deze onderbouwd voorstellen, uitrollen en monitoren;
 • Fungeert als aanspreekpunt voor de teamleiders van de afdelingen Procurement, Project Management en Assemble & Build;
 • Op basis van financiële rapportages en de interpretatie van deze financiële informatie, het uitgaven en inkomstenpatroon monitoren en optimaliseren in samenspraak met Sales, Service en Finance afdeling;
 • Probleemanalyse en helikopterview om eventuele problemen structureel te voorkomen en bij de kern aan te pakken. Je besteed de verantwoordelijkheid voor quickfix uit aan desbetreffende afdeling/ collega’s;

Momenteel staan er ongeveer 850 HGG machines verspreid over de hele wereld. In aankomende vijf jaar willen wij dit aantal gaan verdubbelen! Hier zijn hele concrete veranderingen nodig binnen de efficiency van de organisatie. En daarvoor hebben wij jou nodig als sterke manager om dit in goede banen te leiden!

Vereisten

Wat heeft HGG jou te bieden?

Je komt te werken bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D staal snijden. Daarnaast belonen wij jou met:

 • Een competitief salaris gebaseerd op jouw kennis en ervaringen, met daarnaast een aantrekkelijke winstuitkering van maximaal 6%;
 • Een gezellige werksfeer waarin iedereen werkt onder, en gelooft in de kernwoorden "Passie, Respect, Innovatie, Samen en Groei";
 • Wij vinden jouw ontwikkeling belangrijk en investeren daar samen in. Groei en ontwikkel jij, dan profiteert HGG Profiling B.V. hiervan en visa versa.
 • Meer dan voldoende doorgroeimogelijkheden. De huidige directieleden zijn ook intern doorgegroeid. Bijvoorbeeld van Sales Engineer naar CCO;
 • Wij hechten veel waarde aan eigen initiatief. Binnen ons snelgroeiend hightech bedrijf is daar alle gelegenheid voor, sterker nog, hier wordt je voor beloond! Je krijgt veel vrijheid in hoe jij je werk uitvoert.


Wat vragen we van jou?

Als manager kun je goed samenwerken. Je hebt oog voor de gemeenschappelijke doelen van de organisatie en je team. Je weet mensen te motiveren en te stimuleren tot actie en het tonen van verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Je bent constant bezig met het signaleren van verbeterkansen en het optimaliseren van de processen en procedures.

Jouw resultaatgerichtheid en analytische vermogens helpen je bij het nemen van de juiste beslissingen. Daarbij verlies je niet uit het oog wat binnen de organisatie leeft maak je onderwerpen bespreekbaar. Je beschikt ook over een bepaalde mate van (organisatie)sensitiviteit. Je begrijpt hoe de formele en informele organisatiestructuur werkt en hoe jij je daarbinnen het beste kunt bewegen om de gewenste resultaten te bereiken.


Verder vragen we van jou:

 • Een technische HBO/ WO opleiding;
 • Meerdere jaren ervaring in het aansturen van een team;
 • Ervaring in de functie van Manager Manufacturing binnen een technisch georiënteerde organisatie;
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ervaring in het opstellen van prognoses, doelstellingen, budgetten en KPI’s;
 • Sterke ervaringen in Supply Chain Management heeft een zeer grote voorkeur; 
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel! Wij willen graag iemand in het team die zich betrokken voelt bij de klant, bij de collega’s en bij de organisatie. Iemand die zegt wat hij/zij doet, en doet wij hij/zij zegt. Niet afschuiven, maar eigenaarschap tonen! Neemt verantwoordelijkheid voor de groei, verbetering en succes van HGG, de collega’s, de machines en het team!


Kennismaken met ons?
Wij zijn mega enthousiast over ons bedrijf, de machines en de collega's. Nu jij nog! Wil je meer informatie? Bel mij, Robert Prins (Corporate Recruiter) gerust op 0227-504107 of solliciteer direct via onderstaande knop. Zie je jezelf deze functie nog niet uitvoeren, maar ben je wel enthousiast over HGG, neem gerust contact op. Onder het genot van een kop koffie/ thee kunnen wij altijd kijken naar de mogelijkheden!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar