Skip to content

PLC/Automation Engineer

Wieringerwerf, Noord-Holland, NederlandSoftware engineering

Functieomschrijving

* We only employ people who live in the Netherlands and have a valid work permit.


Krijg jij een kick van het ontwerpen van innovatieve PLC programma’s voor de machinebouw? Lijkt het je helemaal geweldig om dit te doen op het gebied van 3D staal snijden met robots? Ben je niet zo wild van files, heb je ervaring in het programmeren van PLC/Automation en ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan maken wij graag kennis met je! 


Wat ga je doen?
HGG groeit en daarmee ook het gebruik van PLC’s in onze machines. De connectie tussen software en hardware wordt steeds diverser en daarom zijn we op zoek naar collega's.  

Je ontwerpt en beheert PLC programma’s en HMI’s voor onze machines, bijvoorbeeld voor conveyors die worden aangestuurd door frequentieregelaars en servo’s. Je ondersteunt bij het opstellen van veiligheidsplannen en risicoanalyses (Safety PLC).  Met behulp van Python zet je IO-lijsten en configuratiebeschrijvingen om naar PLC-projecten of SCADA-configuratie. Je overlegt regelmatig met collega's over de voortgang van je project of het testen van ontwikkelingen en onderhoudsprojecten. Ontwikkelingen variëren van compleet nieuwe applicaties tot het refactoren van bestaande source code om machine prestaties te verbeteren. Je werkt samen in (internationale) projectteams waarbinnen je veel vrijheid krijgt en eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. Daar waar jouw kennis ontbreekt, weet je deze te halen bij collega’s en/of externe partijen. Samen zetten jullie een goed product neer voor de klant en ben je van begin tot het eind betrokken bij het project. Waar jij voor gaat is toekomstbestendige en beheersbare software. 


Wat hebben we jou te bieden?

HGG ontwikkelt zich in rap tempo en ook jij krijgt de ruimte voor je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Alles is bespreekbaar en veel is mogelijk. Daarnaast kom je te werken in een internationale werkomgeving bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D staal snijden. Wat engineering bij ons zo interessant maakt, is dat je de combinatie tussen software en hardware ook daadwerkelijk op de werkvloer ziet gebeuren. Wat krijg je nog meer:

 • Een goed salaris met een aantrekkelijke winstdelingsregeling en daarnaast de mogelijkheid om certificaten van het bedrijf te kopen;
 • Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief binnen een snel groeiend hightech bedrijf;
 • Voldoende doorgroeimogelijkheden;
 • Een goede werksfeer waarin we hard werken en voor elkaar klaarstaan maar plezier maken minstens net zo belangrijk vinden;
 • Hybride werken met een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding;
 • Een goede pensioenregeling;

Vereisten

Wat zien we graag bij jou? 

Wij zijn op zoek naar mensen die graag eerst zelf naar oplossingen zoeken, out-of-the-box kunnen denken en niet bang zijn om fouten te maken maar ook om hulp durven te vragen. Omdat een dag niet altijd loopt zoals gepland, vinden we een bepaalde mate van flexibiliteit erg fijn. Van heel veel dingen zeggen wij: Wat je niet weet, leren wij je graag maar bij voorkeur beschik je wel over:

 • Een HBO denk-/werkniveau op het gebied van Informatica, Industriële Automatisering, Mechatronica, Computertechniek, Technische informatica of Elektrotechniek, of een vergelijkbare opleiding;
 • Ervaring met PLC techniek en je weet je weg te vinden in Structured Text;
 • Je kunt je prima redden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en Engels;
 • Kennis van C/C++, Python, is een pre
 • Kennis van Omron en B&R is een pre
 • Kennis van Induction Automation Ignition (SCADA) is een pré


Over ons

We doen de dingen graag anders en denken en werken vaak buiten de gebaande paden. We maken daarvoor gebruik van alle beschikbare technologieën in de wereld van staal. Door innovatie en ontwikkelingen ontstaan andere en betere manieren om onze klanten van dienst te zijn en creëren we nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor onze medewerkers. Hiermee zorgen we continu voor vernieuwing en groei, resulterend in onze leidende rol in de markt in technologie en 3D profileren van dikwandige metalen buizen, kokers en profielen in allerlei vormen en formaten.

Onder het mom van ‘samen bereik je meer dan alleen’ wil HGG de bindende factor zijn tussen medewerkers, klanten en partners. HGG gelooft in delen=groeien. Elke dag groeien wij in ervaring, elk project geeft ons meer inzicht en leidt tot nieuwe oplossingen. In de bijna 40 jaar dat wij bestaan, hebben we machines afgeleverd in alle uithoeken van de wereld. Onze collega's hebben passie voor het bedenken, ontwikkelen en maken van nieuwe producten en diensten. Wij zorgen ervoor om hen in te zetten op de juiste plek zodat zij kunnen excelleren. Zo vormen wij een uniek team en hebben wij plezier in wat we doen. 

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan direct via de onderstaande ‘Solliciteer’ button. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Nikko Smal op 0227-504030.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of