Overslaan naar content

R&D Engineer - PLC Programmeur

Hybride
 • Wieringerwerf, Noord-Holland, Nederland
€ 3.250 - € 4.500 per maandSoftware engineering

Functieomschrijving

Sluit je aan bij HGG Profiling B.V. en ontdek de mogelijkheden om bij te dragen aan de toekomst en innovatie van de staalindustrie!

Innovatie en ontwikkeling van PLC besturing in onze profileringsmachines? Ben jij diegene die met vernieuwende ideeën komt? Wij zijn er klaar voor!


Wat ga je doen als PLC Programmeur?


Als PLC Programmeur ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, programmeren, implementeren en onderhouden van PLC-systemen die worden gebruikt in onze geavanceerde machines voor profielbewerking. Je zult een sleutelrol spelen in het optimaliseren van onze productieprocessen door middel van procesautomatisering en -controle. Belangrijke aspecten van de rol zijn onder andere het werken met programmeertalen zoals C(++) en het implementeren van SCADA-systemen voor monitoring en controle. Daarnaast zal je betrokken zijn bij procesoptimalisatie en het gebruik van OPC-technologie voor gegevensuitwisseling tussen verschillende systemen.

Wij zijn vooruitstrevend en toekomstgericht en daarom willen wij gebruik maken van de allernieuwste technologieën. En jij kan ons daarbij helpen!


Vereisten


Wat heeft HGG jou te bieden?

HGG ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Daar horen mensen bij die snel kunnen schakelen, die met innovatieve ideeën komen en zaken op een non-traditionele manier bekijken. Ontwikkeling en innovatie staat bij ons voorop. En niet alleen van onze machines en software, maar ook van onze mensen. Daarom krijg jij veel de ruimte voor eigen ontwikkeling. Alles is bespreekbaar en veel is mogelijk. Je krijgt veel vrijheid in hoe jij je werk uitvoert. Je komt te werken bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D staal snijden. Daarnaast belonen wij jou met:

 • Een goed basis salaris van € 3250,- tot € 4500,- afhankelijk van kennis en ervaring, met een aantrekkelijke winstuitkering;
 • Een gezellige werksfeer waarin iedereen werkt onder, en gelooft in de kernwoorden "Passie, Respect, Innovatie, Samen en Groei";
 • Wij vinden jouw ontwikkeling belangrijk en investeren daar samen in. Groei en ontwikkel jij, dan profiteert HGG Profiling B.V. hiervan en visa versa.
 • Meer dan voldoende doorgroeimogelijkheden. De huidige directieleden zijn allen intern doorgegroeid. Van stagiair naar directeur, van sales engineer naar CCO;
 • Wij hechten veel waarde aan eigen initiatief. Binnen ons snelgroeiend hightech bedrijf is daar alle gelegenheid voor, sterker nog, hier wordt je voor beloond!
 • Mogelijkheid om deels (maximaal 40%) thuis te werken. Ook dit moet, net als op kantoor, ergonomisch. Wij faciliteren dit graag! Daarom krijg je van ons een budget van € 750,- om je eigen kantoor ergonomisch in te richten. 


Wat zien we graag bij jou?

Als R&D Engineer - PLC Programmeur bij HGG heb je een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel en innovatiedrang! Je bent flexibel in je aanpak en je denkt in mogelijkheden en buiten de gebaande paden. Je hebt technisch inzicht en resultaat gedreven! Om deze functie goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat jij beschikt over:

 • Een afgeronde HBO/ WO opleiding richting Techniek en/of Informatica. Bijvoorbeeld Technische Informatica, HBO ICT of iets vergelijkbaar;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Diepgaande kennis van PLC besturing en programmeren;
 • Diepgaande kennis van SCADA-systemen en ervaringen met het ontwerpen en implementeren van SCADA oplossingen voor industriële toepassingen;
 • Ervaring met OPC Technologieën en het opzetten van OPC Servers en clients voor gegevensuitwisseling;
 • Een creatieve geest en een drive om te pionieren en innoveren;
 • Aantoonbare ervaring met procesoptimalisatie en het identificeren van verbeterpunten binnen productieprocessen!


Over ons

Wij ontwikkelen en bouwen machines voor het 3D profileren en snijden van stalen profielen. Binnen HGG doen we de dingen anders. Wij denken en werken buiten de gebaande paden, gebruik makend van alle beschikbare technologie in de wereld van staal. Hiermee zorgen we continu voor vernieuwing en groei, resulterend in onze leidende rol in de markt in technologie en 3D profileren van dikwandige metalen buizen, kokers en profielen in allerlei vormen en formaten. Door innovatie en ontwikkelingen ontstaan andere en betere manieren om onze klanten van dienst te zijn en creëren we nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor onze medewerkers. In de 40 jaar dat wij bestaan, hebben we machines afgeleverd in alle uithoeken van de wereld. Onze medewerkers hebben passie in het bedenken, ontwikkelen en maken van nieuwe producten en diensten. Wij zorgen ervoor om hen in te zetten op de juiste plek zodat zij kunnen excelleren. Zo vormen wij een uniek team en hebben wij plezier en geloof in wat we doen.


Enthousiast?
Wij zijn mega enthousiast over ons bedrijf, de machines en de collega's. Nu jij nog! Wil je meer informatie? Bel mij, Robert Prins (Corporate Recruiter) gerust op 0227-504107 of solliciteer direct via onderstaande knop of via Whatsapp!


Chat on WhatsApp

of

Apply with Indeed onbeschikbaar