Overslaan naar content

Service Engineer

Op locatie, Hybride
 • Wieringerwerf, Noord-Holland, Nederland
€ 4.500 per maandCustomer support

Functieomschrijving

Kan je geen woonruimte vinden in Nederland? Of ben je gek op reizen en wil je zoveel mogelijk van de wereld zien? Dan is de functie van Service Engineer bij HGG Profiling Specialist echt iets voor jou!


Op het ene moment retrofit je in Noorwegen een geavanceerde buizen snijmachine en een maandje later sta je zomaar op een scheepswerf in Saoedi-Arabië medewerkers te trainen in het gebruik van onze PCL. Met de accountmanager die voor de klant verantwoordelijk is, bespreek je vooraf je klus. In het geval van een storing denk je samen met de Technical Support collega’s alvast na over de oplossing. Op locatie bij de klant voer je het onderhoud of de storingsoplossing uit en geef je de klant advies over hoe hij de productiviteit van zijn machine het best kan waarborgen.


De afdeling

Onze afdeling Customer Support is onderverdeeld in de disciplines accountmanagement en Technical Support. Iedereen brengt zijn eigen kennis en ervaring in en samen leveren wij alle support aan onze klanten. Wij kennen onze klanten en hun machines door en door en zijn het eerste aanspreekpunt voor de klant. Als Service engineer heb je in alle dynamiek op onze afdeling wel de meest uitdagende functie. Jij levert alle service op onze machines en dat loopt van het uitvoeren van een onderhoudsbezoek, het geven van trainingen aan de klant tot het oplossen van acute storingen. Je geeft de klant het gevoel dat hij wordt gehoord en het vertrouwen dat jij het op gaat lossen. Het lukt jou om met je creativiteit en technische kennis de machine snel weer aan het draaien te krijgen. Als je klaar bent, maak je een rapport, brief je de klant en laat je de klant met een gerust hart achter. Je bent flexibel en houdt van veranderingen en technische uitdagingen. Je bent veel op reis van klus naar klus, wat goed geregeld wordt vanuit kantoor. Bij vragen word je ondersteund door onze Technical Support. Samen vormen we één team en klaren we de klus voor de klant.


Wat wij bieden:

Ook al zijn wij in Wieringerwerf gevestigd, onze Service Engineers wonen in heel Nederland. Je zal veel van jouw tijd in het buitenland werken, maar dit plannen we altijd in goed overleg en afstemming met jou. Hierin zijn wij erg flexibel. Daarnaast kom je terecht in een bedrijf met echte teamspirit en bieden wij:

 • Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief binnen een snel groeiend hightech bedrijf;
 • Een salaris dat kan oplopen tot €4500,- bruto per maand (exclusief vakantiegeld) op basis van kennis en ervaring EN een aantrekkelijke winstuitkering;
 • Een open bedrijfscultuur, waarin hard werken en plezier maken centraal staat. Met elkaar organiseren we leuke dingen zoals een BBQ of motortocht;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, denk aan taalcursussen, engineering skills ontwikkelen, communicatieve vaardigheden etc.;
 • Een werkplek bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D-staalsnijden.


Over ons

Binnen HGG doen we de dingen anders. Wij denken en werken buiten de gebaande paden, gebruik makend van alle beschikbare technologie in de wereld van staal. Hiermee zorgen we continu voor vernieuwing en groei, resulterend in onze leidende rol in de markt in technologie en 3D profileren van dikwandige metalen buizen, kokers en profielen in allerlei vormen en formaten. Elke dag groeien wij in ervaring, elk project geeft ons meer inzicht en leidt tot nieuwe oplossingen. In de bijna 40 jaar dat wij bestaan, hebben we machines afgeleverd in alle uithoeken van de wereld. Onze medewerkers hebben passie in het bedenken, ontwikkelen en maken van nieuwe producten en diensten. Wij zorgen ervoor om hen in te zetten op de juiste plek zodat zij kunnen excelleren. Zo vormen wij een uniek team en hebben wij plezier en geloof in wat we doen.


Vereisten

Wat zien we graag bij jou?

 • Je hebt een MBO opleiding in de richting van de Techniek;
 • Je kunt je in het Nederlands en Engels goed uitdrukken (schriftelijk en mondeling);
 • Je bent leergierig en geïnteresseerd om onze machines en eigen softwaretoepassingen te leren;
 • Je streeft er naar om een zo goed mogelijk service af te leveren.
 • Je hebt een aantal jaren relevante (internationale) ervaring als Commissioning Engineer, Service Engineer of Machinebouwer.
 • Je bent bereid om in het buitenland te werken.


Enthousiast?

Wij zijn mega enthousiast over ons bedrijf, de machines en de collega's. Nu jij nog! Wil je meer informatie? Bel mij, Robert Prins (Corporate Recruiter) gerust op 0227-504107 of solliciteer direct via onderstaande knop of via Whatsapp!Chat on WhatsApp

of

Apply with Indeed onbeschikbaar