Stage: Contentmarketing (MBO)

Job description

HGG maakt geavanceerde snijmachines voor de staalindustrie en ontwikkelt ook de software ervoor. Dankzij deze ideale combinatie zijn we wereldmarktleider in het 3D profileren van allerlei mogelijke metalen. Deze hoogwaardige techniek vindt op verschillende manieren zijn weg naar de klant.

Over jou
HGG zorgt voor een uitdagende opdracht, de juiste middelen en een goede begeleiding, zodat jouw stage een succes kan worden. Er kan verwacht worden dat je (een deel van) de opdracht thuis uitvoert. Er wordt een hoge mate van eigen initiatief verwacht bij het vervullen van deze opdracht.

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

• Op dit ogenblik volg je de opleiding Integrale Veiligheid of een vergelijkbare opleiding;

• Je bent in staat zelf initiatief te nemen;
• Je hebt interesse in techniek en wil werken in een technische omgeving;

• Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en schroomt niet om collega’s te benaderen.


Over ons

Sinds 1985 is HGG een wereldleider op het gebied van robot snijoplossingen voor de zware metaalindustrie, met machines geïnstalleerd over de hele wereld om automatisch metalen profielen 3D te snijden. De automatische snijmachines van HGG worden veelvuldig gebruikt om zeer grote stalen constructies te fabriceren, zoals bijv. het London Eye, de Amsterdam Arena en velen andere indrukwekkende projecten wereldwijd.


Jouw stage

Als stagiair contentmarketing weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste content in de juiste kanalen aan te bieden. Online marketing en social media kennen weinig geheimen voor jou. Ook weet jij je teksten moeiteloos aan te passen voor zoekmachinemarketing.

Het resultaat van jouw stage is een volledig ingericht content sharing platform (Showell), dat door alle verkopers en agentschappen wereldwijd wordt ingezet. Aan jou en je collega’s van het sales/marketing team de schone taak om dit platform vorm te geven, structuur te bepalen, in te vullen en aan de gehele organisatie te introduceren. Lijkt deze opdracht je op het lijf geschreven? Solliciteer dan snel!

Waar jij je verder mee bezig gaat houden

De stagiair contentmarketing is verantwoordelijk voor het verzamelen, creëren en delen van content via de diverse kanalen. Technische productbeschrijvingen weet jij moeiteloos om te zetten in sterke commerciële teksten. Corporate en wervingsteksten, zowel Nederlandstalig als Engelstalig, schrijf je zelf. Verder neem je verantwoordelijkheid voor:

  • Content beheer;
  • Creëren en optimaliseren van bedrijfspresentaties;
  • Beheer van social media kanalen.

Requirements

Voor deze stageopdracht vragen wij om een HBO opleiding op het gebied van Marketing & Communicatie.