Overslaan naar content

Global Manager Service & Support

Wieringerwerf, Noord-Holland, NederlandCustomer support

Functieomschrijving

Sluit je aan bij HGG Profiling B.V. en ontdek de mogelijkheden om bij te dragen aan de toekomst van de staalindustrie!

Waarom jij de nieuwe Global Manager Service & Support van HGG wilt zijn? Omdat wij meebouwen aan projecten van € 100.000,- tot € 6 miljoen euro, onze klanten over de hele wereld verspreid zijn en we actief zijn in verschillende bedrijfstakken zoals: Offshore en staalbouw, scheepsbouw en procesindustrie. Omdat wij marktleider zijn in de ontwikkeling en bouw van 3D profileringsmachines en wij hier ontzettend trots op zijn!


Wat ga je doen als Global Manager Service & Support?

Als Global Manager Service & Support wordt jij eindverantwoordelijk voor de kwalitatief hoogstaande service die HGG Profiling aan haar klanten wil bieden. Dit doe je in samenwerking met jouw team. Dit team bestaat momenteel uit 10 personen die jij actief gaat begeleiden, coachen, coördineren en verbeteren. De HGG Service afdeling is verantwoordelijk voor het proactief, gepland en ad-hoc verlenen van service aan eerder geleverde HGG Profiling 3D snijmachines over de gehele wereld. Op dit moment staat er ongeveer 800 HGG machines verspreid over de hele wereld. Natuurlijk worden dit er steeds meer! Zodra een nieuwe machine is geplaatst door onze commissioning engineer komt het service contract bij jouw afdeling terecht. Hier zal de aangewezen contactpersoon een planning maken voor het preventieve onderhoud. Dat is het gemakkelijke gedeelte. Maar de beste service wordt ad-hoc verleend. Dit komt altijd op de momenten wanneer het niet uitkomt. Hier ligt jouw kracht! Door jouw doortastendheid, sterke communicatie en besluitvaardigheid weet jij je team of de aangewezen persoon duidelijke instructies te geven om de problemen zo goed en adequaat mogelijk op te lossen. Verder ga jij actief bouwen aan de afdeling Service & Support om dit een op zich zelf staande Business Unit te maken. Hiervoor stel jij actieve rapportages op, bepaal jij doelstellingen voor de korte en lange termijn, zoals een kwartaalplan, jaarplan en waar willen wij over 5 jaar staan met de afdeling. Hiervoor zijn actieve prognoses voor nodig die jij opstelt. Verder zorg jij ervoor dat er een efficiencyslag wordt gemaakt binnen de afdeling waardoor wij nog beter en sneller meer service kunnen bieden aan onze klanten. 


Over ons

Binnen HGG doen we de dingen anders. Wij denken en werken buiten de gebaande paden, gebruik makend van alle beschikbare technologie in de wereld van staal. Hiermee zorgen we continu voor vernieuwing en groei, resulterend in onze leidende rol in de markt in technologie en 3D profileren van dikwandige metalen buizen, kokers en profielen in allerlei vormen en formaten. Elke dag groeien wij in ervaring, elk project geeft ons meer inzicht en leidt tot nieuwe oplossingen. In de bijna 40 jaar dat wij bestaan, hebben we machines afgeleverd in alle uithoeken van de wereld. Onze medewerkers hebben passie in het bedenken, ontwikkelen en maken van nieuwe producten en diensten. Wij zorgen ervoor om hen in te zetten op de juiste plek zodat zij kunnen excelleren. Zo vormen wij een uniek team en hebben wij plezier en geloof in wat we doen.


Wat vragen we van jou?

Als manager kun je goed samenwerken. Je hebt oog voor de gemeenschappelijke doelen van de organisatie en je team. Je weet mensen te motiveren en te stimuleren tot actie en betrokkenheid. Naast het verlenen van uitstekende service aan onze internationale klanten ben je ook constant bezig met het signaleren van verbeterkansen en het optimaliseren van de processen en procedures.

Jouw resultaatgerichtheid en analytische vermogens helpen je bij het nemen van de juiste beslissingen. Daarbij verlies je niet uit het oog wat er in je team leeft en maak je onderwerpen bespreekbaar.

Je beschikt ook over een bepaalde mate van (organisatie)sensitiviteit. Je begrijpt hoe de formele en informele organisatiestructuur werkt en hoe jij je daarbinnen het beste kunt bewegen om de gewenste resultaten te bereiken. Daarvoor moet je bijvoorbeeld ook weten wat er op de andere afdelingen speelt en hoe je draagvlak voor je ideeën kunt krijgen.

Goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, zijn belangrijk bij bovenstaande competenties: Je hebt oog voor het effect die jouw woorden kunnen hebben. Je staat stevig in je schoenen, je neemt je verantwoordelijkheid en toont eigenaarschap.

Vereisten

Verder vragen we van jou:

 • Een technische HBO/ WO opleiding
 • Meerdere jaren ervaring in het aansturen van een team
 • Kennis en ervaring in internationale serviceverlening
 • Ervaring in het opstellen van prognoses, doelstellingen, budgetten en KPI’s;
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Kennis en ervaring met ERP-systemen. Wij zijn momenteel druk bezig met het implementeren van Salesforce als ERP systeem;
 • Jouw ervaringen liggen binnen een internationale, projectmatige technische/industriële/B2B omgeving;
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel! Wij willen graag iemand in het team die zich betrokken voelt bij de klant, bij de collega’s en bij de organisatie. Iemand die zegt wat hij/zij doet, en doet wij hij/zij zegt. Niet afschuiven, maar eigenaarschap tonen! Neemt verantwoordelijkheid voor de groei, verbetering en succes van HGG, de collega’s, de machines en het team!


Wat heeft HGG jou te bieden?

Je komt te werken bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D staal snijden. Daarnaast belonen wij jou met:

 • Een competitief salaris gebaseerd op jouw kennis en ervaringen, met daarnaast een aantrekkelijke winstuitkering;
 • Een gezellige werksfeer waarin iedereen werkt onder, en gelooft in de kernwoorden "Passie, Respect, Innovatie, Samen en Groei";
 • Wij vinden jouw ontwikkeling belangrijk en investeren daar samen in. Groei en ontwikkel jij, dan profiteert HGG Profiling B.V. hiervan en visa versa.
 • Meer dan voldoende doorgroeimogelijkheden. De huidige directieleden zijn allen intern doorgegroeid. Van stagiair naar directeur, van sales engineer naar COO;
 • Wij hechten veel waarde aan eigen initiatief. Binnen ons snelgroeiend hightech bedrijf is daar alle gelegenheid voor, sterker nog, hier wordt je voor beloond! Je krijgt veel vrijheid in hoe jij je werk uitvoert.
 • Mogelijkheid om deels (maximaal 40%) thuis te werken. Ook dit moet, net als op kantoor, ergonomisch. Wij faciliteren dit graag!


Kennismaken met ons?
Wij zijn mega enthousiast over ons bedrijf, de machines en de collega's. Nu jij nog! Wil je meer informatie? Bel mij, Robert Prins (Corporate Recruiter) gerust op 0227-504107 of solliciteer direct via onderstaande knop. Zie je jezelf deze functie nog niet uitvoeren, maar ben je wel enthousiast over HGG, neem gerust contact op. Onder het genot van een kop koffie/ thee kunnen wij altijd kijken naar de mogelijkheden!

of