Technical Writer

Job description

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer een dag te werken !


Je bent creatief en hebt een passie voor techniek en jij gaat ervoor zorgen dat onze klanten wereldwijd het maximale uit onze producten gaan halen. Want als Technical Writer bij HGG ben je verantwoordelijk voor de documentatie van onze machines, staalsnijmachines die wereldwijd worden gebruikt in bijv. de offshore, de scheepsbouw en de procesindustrie. Met jouw handleidingen en werkinstructies help je operators en engineers over de hele wereld bij het bouwen, onderhouden en bedienen van de machines. Je hebt een creatief vermogen voor het vertalen van complexe handelingen naar duidelijke instructieve teksten, waar nodig aangevuld met illustraties. Je houdt je bezig met het maken van technische beschrijvingen van alle bedieningen, onderhoud, machinefuncties en andere zaken die deel uitmaken van machinehandleidingen. De manuals worden door jou in het (technisch) Engels opgesteld. Tevens houd je je bezig met het opstellen van digitale training documenten / presentaties, zowel voor interne collega’s als voor externe klanten. Je zorgt ervoor dat de documentatie voldoet aan alle gestelde wettelijke normen en richtlijnen en dat alles actueel blijft. Je vindt het leveren van kwaliteit en een mooi product voor de klant belangrijk. 


Over ons

Binnen HGG doen we de dingen anders. Wij denken en werken buiten de gebaande paden, gebruik makend van alle beschikbare technologie in de wereld van staal. Hiermee zorgen we continu voor vernieuwing en groei, resulterend in onze leidende rol in de markt in technologie en 3D profileren van dikwandige metalen buizen, kokers en profielen in allerlei vormen en formaten. Door innovatie en ontwikkelingen ontstaan andere en betere manieren om onze klanten van dienst te zijn en creëren we nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor onze medewerkers. Onder het mom van ‘samen bereik je meer dan alleen’ wil HGG de bindende factor zijn tussen medewerkers, klanten en partners. HGG gelooft in delen=groeien. Elke dag groeien wij in ervaring, elk project geeft ons meer inzicht en leidt tot nieuwe oplossingen. In de 35 jaar dat wij bestaan, hebben we machines afgeleverd in alle uithoeken van de wereld. Onze medewerkers hebben passie in het bedenken, ontwikkelen en maken van nieuwe producten en diensten. Wij zorgen ervoor om hen in te zetten op de juiste plek zodat zij kunnen excelleren. Zo vormen wij een uniek team en hebben wij plezier en geloof in wat we doen.

 

Ons aanbod

 • Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief binnen een snelgroeiend hightechbedrijf.
 • Een goed salaris en een aantrekkelijke winstuitkering.
 • Een prima werksfeer waarin hard werken en plezier maken centraal staat, met elkaar organiseren we leuke dingen zoals een BBQ of motortocht.
 • Een werkplek bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D-staalsnijden.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en meer dan voldoende mogelijkheden om binnen de functie en het bedrijf verder te groeien (zowel binnen Nederland als internationaal)


Geïnteresseerd? 

Solliciteer dan direct via de onderstaande ‘Solliciteer’ button. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Perry van Damme via 0227-504030. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Requirements

 • HBO werk- en denkniveau (afgeronde technische opleiding).
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt goede kennis van MS Office, Adobe Photoshop, InDesign & Illustrator.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands, kennis van een 2e buitenlandse taal is een pré.
 • Je hebt ervaring met het opstellen en beheren van handleidingen, procedures en technische- en productdocumentatie.
 • Je hebt ervaring met het uitbesteden van het opleveren en vertalen van documentatie.
 • Je werkt klantgericht en vindt het leuk om binnen een team samen te werken en gezamenlijk de klus te klaren voor de klant.
 • Je beschikt over actuele kennis van wet en regelgeving omtrent machineveiligheid en daarbij behorende normen.